دکتر روانشناس کودک

روانشناسی کودک یک شاخه تخصصی از روانشناسی است که ترکیبی از کاربرد روان درمانی سنتی با پیش زمینه در رشد کودک است. روانشناسان کودک و نوجوان ممکن است در بیمارستان ها ، مدارس ، آژانس های دولتی مشغول به کار شوند و یا کارهای خصوصی داشته باشنددر این مقاله می خواهیم وظیفه دکتر روانشناس کودک را مورد بررسی قرار دهیم.


وظیفه دکتر روانشناس کودک

 

وظیفه دکتر روانشناس کودک بطور گسترده به چهار دسته تقسیم می شود که شامل ارزیابی و مداخله و همکاری و جلوگیری می باشد که در مورد هر کدام به طور مختصر شرح داده شده است.
ارزیابی

 در مرحله اول وظیفه دکتر روانشناس کودک ارزیابی می باشد وقتی کودک به روانشناس اعم از پزشک مراقبت های اولیه ، معلم یا توسط خود والدین کودک ارجاع می شود ، اغلب اوقات ارزیابی کودک برای مشکلات خاص است. روانشناسان بالینی کودک و بزرگسال بالینی برای ارزیابی کودکان برای میزبان اختلالات و عوارض عاطفی ، رفتاری و رشدی آموزش دیده اند. آنها از انواع ارزیابی ها و آزمایش های تخصصی استفاده می کنند تا مشخص شود آیا کودک معیارهای تشخیص خاص را رعایت می کند یا خیر. تشخیص اولین قدم برای درک نحوه درمان کودک است.


مداخله دکتر روانشناس کودک

پس از تشخیص ،  وظیفه دکتر روانشناس کودک این است که یک روش درمانی اختصاصی را برای تشخیص خاص کودک انجام می دهد. این می تواند شامل روان درمانی فردی ، خانواده درمانی یا بازی درمانی باشد. روانشناس اگر کودک تشخیص دهد کودک می تواند از دارو سود ببرد ، ممکن است کودک را به روانپزشک ارجاع دهد. او همچنین ممکن است برای حمایت از رشد مثبت کودک با مربیان و معلمان کودک همکاری کند.
همکاری

روانشناسان بالینی کودک بخشی از یک تیم اساسی هستند که با هم همکاری می کنند تا پایه و اساس پایدار برای کودک فراهم شود. سایر اعضای این تیم شامل سرپرستان کودک و پزشک مراقبت های اولیه هستند و همچنین ممکن است معلمان وی ، مددکاران اجتماعی ، مربیان ، وکلا ، مربیان ، رهبران مذهبی ، متخصصان پزشکی و سایر متخصصان درگیر در زمینه رفاه کودک باشد. روانشناسان کودک در مورد نحوه عملکرد کودک در تمام زمینه های زندگی با سایر اعضای تیم ارتباط برقرار می کنند و با تیم همکاری می کنند تا بهترین برنامه درمانی ممکن را برای آن کودک ایجاد کند.


جلوگیری

روانشناسان کودک نیز نگران کاهش تعداد کودکانی هستند که مشکلات عاطفی و رفتاری را تجربه می کنند. این می تواند به شکل برنامه های آموزشی یا کمپین های آگاهی با هدف مهار تجربیات آسیب زا در زندگی کودکان باشد. روانشناسان کودک ممکن است با مسئولان مدرسه برای ایجاد ت های ضد زورگویی یا آموزش دوره ای برای رابطه جنسی ایمن به نوجوانان کار کنند. از آنها خواسته می شود در آژانس های رفاه کودکان در تابلوها خدمت کنند یا برای نوشتن مواد آموزشی و کتابچه راهنمای برنامه هایی که بر کودکان تأثیر می گذارد ، کمک کنند.

مرجع :

دکتر روانشناس کودک

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها